Wat doet een mantelzorgmakelaar?

Als mantelzorgmakelaar richt ik mij op de mantelzorger. Die heeft informatie en handvatten nodig om de juiste zorg te regelen om het zorgen vol te kunnen houden. Samen met een mantelzorgmakelaar staat de mantelzorger sterker in gesprekken met instanties zoals gemeenten, zorgverzekeraars en werkgevers. Bij een afwijzing is de inzet van een mantelzorgmakelaar soms doorslaggevend om toch de juiste hulp geregeld te krijgen. De mantelzorger is niet altijd op de hoogte van zijn of haar rechten en plichten in het sociaal domein, maar ook instanties weten niet altijd het juiste antwoord.

De mantelzorgmakelaar kent de sociale kaart van de woonplaats van de mantelzorger en/of zorgvrager, kent de actualiteiten in wet- en regelgeving en durft de vinger op te zere plek te leggen.

Mijn werkgebied

Ik opereer in de regio Groot-Rotterdam. Ook in andere woonplaatsen kan ik u van dienst zijn tegen een aanvullende onkostenvergoeding of ik verwijs u door naar een vakgenoot, die zelfstandig gevestigd is en geaccrediteerd door de Beroepsvereniging voor Mantelzorgmakelaars.s.

Vestiging

Krimpen aan den IJssel