Werkgever

Niets vervelender dan een werknemer die uitvalt of er de kantjes vanaf loopt. Die vaak te laat komt of onder werktijd privételefoongesprekken voert. Maar was als de reden daarvoor schuilt in een zorgsituatie in het privéleven van uw werknemer? Misschien zorgt hij of zij voor een gezinslid, familielid of andere naaste.

De kans is groot dat u hiervan geen weet heeft, omdat uw werknemer hierover niet met u durft te spreken uit angst om zijn of haar werk te verliezen. Is men op de hoogte van de verlofmogelijkheden of andere (tijdelijke) maatregelen? Het toont van goed werkgeverschap als u uw werknemers hierbij ondersteunt. In ruil daarvoor krijgt u loyale medewerkers die kunnen blijven presteren. U voorkomt hoge kosten voor vervanging van de uitgevallen medewerker.

Mijn naam is Anja Mastenbroek. Ik ben een zelfstandig gevestigde en onafhankelijke mantelzorgmakelaar. Ik kan u meer vertellen over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

…Wist u dat….

Wist u dat één op de vijf werknemers werk en zorg combineert? 10% is overbelast of dreigt dat te raken. Bij werknemers in de zorg ligt dat percentage nog hoger.

Vestiging

Krimpen aan den IJssel